середу, 1 червня 2022 р.

Джгути: різновиди, переваги, недоліки

 РЯТУЄМО ЖИТТЯ!

Джгут або турнікет – медичний пристрій, який застосовується для тимчасової зупинки кровообігу шляхом колового тиску на кінцівку.

Наразі існує три типи джгутів:

1.     Хірургічний джгут – зазвичай використовується в пластичній або ортопедичній хірургії. Дозволяє лікарю працювати в безкровному операційному полі, що в свою чергу покращує точність, безпечність та швидкість.

2.     Реабілітаційний джгут – частіше всього має надувну конструкцію. Основним механізмом є часткове обмеження кровотоку в кінцівці під час середніх за інтенсивністю фізичних навантажень, що збільшує синтез білка, гіпертрофію м’язів та їх силу. Використовуються для реабілітації пацієнтів після втрати м’язової ваги, а також спортсменами для досягнення більш швидких результатів.

3.     Екстрений джгут – як виходить з назви, використовується в екстрених ситуаціях, коли затримка часу до зупинки кровотечі може призвести до летальних наслідків. Тому важливими атрибутами даного типу турнікетів повинні бути доступність, надійність та швидкість зупинки кровотечі. Саме про різновиди екстрених джгутів пропонуємо ознайомитись далі. 

Екстрений турнікет завжди повинен бути готовим до використання, тобто знаходитись під рукою розпакованим і складеним таким чином, щоб витратити мінімально часу для застосування.


 


 



 

 



 

Після травми, вогнепального поранення, травматичної ампутації кінцівки швидко зупинити наявну кровотечу є надзвичайно важливо. При використанні турнікету ви повинні бути абсолютно впевнені в його надійності, тому пропонується ознайомитись із найкращими різновидами. ДЕТАЛЬНІШЕ…



Немає коментарів:

Дописати коментар