понеділок, 3 січня 2022 р.

Сили ТРО

 Сили територіальної оборони – окремий рід сил Збройних Сил України


Від 01.01.2022 у Збройних Силах України офіційно з'явилось п'ять нових окремих родів військ.

Зміни структури Збройних Сил України передбачає прийнятий минулого року Закон України «Про основи національного спротиву», яким були внесені зміни до 3 статті Закону України «Про Збройні Сили України», що набули чинності 1 січня 2022 року.

ЗСУ й надалі матимуть тривидову структуру: Сухопутні війська, Повітряні Сили, Військово-Морські Сили, проте крім наявних до сьогодні окремих родів військ (сил): Десантно-штурмових військ та Сил спеціальних операцій, окремий статус отримали ще п'ять родів.

Зокрема окремими родами сил Збройних Сил України відтепер є Сили спеціальних операцій, Сили територіальної оборони, Сили логістики, Сили підтримки та Медичні сили. Окремими родами військ ЗСУ – Десантно-штурмові війська, а також Війська зв’язку та кібербезпеки.

Завдання Сил територіальної оборони

1.        Своєчасне реагування та вжиття необхідних заходів щодо оборони території та захисту населення на визначеній місцевості до моменту розгортання в межах такої території угруповання військ (сил) або/чи угруповання об’єднаних сил, призначених для ведення воєнних (бойових) дій з відсічі збройної агресії проти України.

2.        Участь у посиленні охорони та захисті державного кордону.

3.        Участь у захисті населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій, ліквідації наслідків ведення воєнних (бойових) дій.

4.        Участь у підготовці громадян України до національного спротиву.

5.        Участь у забезпеченні умов для безпечного функціонування органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування та органів військового управління.

6.        Участь в охороні та обороні важливих об’єктів і комунікацій, інших критично важливих об’єктів інфраструктури, визначених Кабінетом Міністрів України, та об’єктів обласного, районного, сільського, селищного, міського значення, районного у містах рад, сільських, селищних, порушення функціонування та виведення з ладу яких становлять загрозу для життєдіяльності населення.

7.        Забезпечення умов для стратегічного (оперативного) розгортання військ (сил) або їх перегрупування.

8.        Участь у здійсненні заходів щодо тимчасової заборони або обмеження руху транспортних засобів і пішоходів поблизу та в межах зон/районів надзвичайних ситуацій та/або ведення воєнних (бойових) дій.

9.        Участь у забезпеченні заходів громадської безпеки і порядку в населених пунктах.

10.    Участь у запровадженні та здійсненні заходів правового режиму воєнного стану в разі його введення на всій території України або в окремих її місцевостях.

11.    Участь у боротьбі з диверсійно-розвідувальними силами, іншими збройними формуваннями агресора (противника) та не передбаченими законами України воєнізованими або збройними формуваннями.

12.    Участь в інформаційних заходах, спрямованих на підвищення рівня обороноздатності держави та на протидію інформаційним операціям агресора (противника).

 

Немає коментарів:

Дописати коментар