суботу, 1 лютого 2020 р.

Призов офіцерів запасу


Нововолинський об’єднаний районний військовий комісаріат проводить відбір на військову службу за призовом
осіб офіцерського складу


Нововолинський об’єднаний районний військовий комісаріат згідно з Указом Президента України від 10.12.2008 року №1153/2008 «Про Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України»( із змінами), наказу Міністра оборони України №170 від 10.04.2009 року «Про затвердження Інструкції про організацію виконання Положення про проходження громадянами України  військової служби у Збройних Силах України» (із змінами), Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», проводить відбір на військову службу за призовом осіб офіцерського складу  наступні категорії громадян України (чоловічої та жіночої статі) які:
не досягли 43-річного віку;
пройшли  повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів               запасу (закінчили військові кафедри);
мають вищу освіту за освітнім ступенем не нижче бакалавра;     
присвоєно відповідне звання офіцерського складу запасу;
не проходили військову службу у Збройних Силах України та службу в резерві;
            перебувають на загальному військовому обліку.
Відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» строк військової служби за призовом для осіб офіцерського складу складає – до 18 місяців, в зону АТО дана категорія (без їхньої згоди) не залучається.
Відстрочка від призову на військову службу осіб офіцерського складу надається на підставах, визначених статтею 17 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».
Під час проходження військової служби вони виконують обов’язки і користуються правами, пільгами і видами забезпечення, передбаченими для осіб офіцерського складу, які проходять військову службу за контрактом.
Від призову на військову службу звільняються офіцери запасу, які:
визнані за станом здоров’я непридатними до військової служби;
до дня початку військової служби досягли 43-річного віку;
виконали обов’язки служби у військовому резерві протягом двох контрактів;
мали батько або мати, рідного брата або сестру, які загинули, померли або стали інвалідами під час проходження військової служби або зборів військовозобов’язаних;
до набуття громадянства України пройшли військову службу в інших державах;
були засуджені за вчинення злочину до позбавлення волі, обмеження волі, у тому числі із звільненням від відбування покарання.
Офіцери запасу, які підлягають призову на військову службу за призовом осіб офіцерського складу, зобов’язані прибути у Нововолинський ОРВК( за адресою      м. Нововолинськ, вул.Кобзаря 63, тел. (03344) 3-25-09) з військово-обліковим документом, та документами, що підтверджують право на відстрочку для прийняття рішення атестаційною комісією Волинського ОВК.
У разі неявки офіцерів запасу вони несуть відповідальність згідно ККУ ст.335 «Ухилення від призову на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу» - карається обмеженням волі на строк до трьох років.


Немає коментарів:

Дописати коментар