четвер, 8 лютого 2018 р.

Стати курсантом - 2018

Що треба знати випускнику школи для вступу 

до військових вишів?



Одинадцятикласники, які вирішили вступити до військових вишів, мають знати, що вступна кампанія офіційно розпочалась ще у січні 2018 року. Тому вже варто розпочати
оформлення особової справи кандидата на навчання. Для цього у першу чергу потрібно особисто подати заяву до районного чи міського військового комісаріату за місцем реєстрації. Крайній термін її подачі - 1 червня 2018 року.

У заяві вказують вищий військовий навчальний заклад, обрану спеціальність, надають автобіографію, копію атестату (якщо вступ відбувається на основі середньої освіти), 6 кольорових фото. Окрім того, потрібні копії документів, які підтверджують право вступу (результати іспитів, пільги), довідки про присвоєння реєстраційного номеру (ідентифікаційний код), документа про посвідчення особи і громадянства.  Варто зазначити наступне. Якщо у військовому комісаріаті рознарядка для направлення до ВВНЗ відсутня або вона вже повністю виконана, то кандидат може подати заяву безпосередньо начальнику вищого військового навчального закладу, у якому він хоче навчатись. Зробити це треба до 1 травня 2018 року.
Особові справи таких вступників будуть оформлюватись безпосередньо у вибраному ними навчальному закладі. Важливо знати, що вступники, які зареєстровані на тимчасово окупованій території, та тимчасово проживають на іншій території України, у разі неможливості оформлення особової справи у військовому комісаріаті за місцем проживання подають заяву на вступ безпосередньо до приймальної комісії, де і оформляють свою особову справу.
Слід наголосити, що з 6 лютого до 19 березня відбувається реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання. У ході її проведення абітурієнти мають визначитись, у який вищий військовий навчальний заклад та на які спеціальності вони хочуть вступати. А від так – які предмети ЗНО треба здавати. За результатами ЗНО складається рейтинговий список із його балів та атестату. Все просто: чим вищі бали – тим більший шанс стати курсантом військового вишу.  
Після
оголошення результатів ЗНО у військових навчальних закладах проводяться прийом документів, вступні іспити чи конкурсний відбір. Вступники проходять медичний огляд, здають фізичну підготовку і проходять психологічне обстеження. 



Тож всім випускникам шкіл, котрі мріють стати офіцерами та вирішили вступити до вищих військових навчальних закладів України, бажаю удачі!


Немає коментарів:

Дописати коментар